gaddafi…

 

ini potret muammar gaddafi

 

tengok tu dia pakai kaca mata jenama louis vuitton..
tu…tanda nye dia pun nak stylo jugak
ingin di lihat hensem dan macho

 

 

kita tengok pulak wajah dia ketika…
bersama presiden perancis nicolas sarkozy
wajah dan perwatakan jenis apa tu.. kamu ingat?

 

wajah …mat brutal la..!!
amerika kalau tengok dia …fuhh
bukan kepalang menyinga ..

 

 

tengok tu..
dia mana ada peduli orang lain..
obama ke ..ban kim moon ke..
dia ada peduli ke..?
semua orang padang arah lain …dia sorang2 pulak padang ke lain

 

 

walaupun dia mampu membina berbelas2 buah istana mewah..
..dalam banyak hal dia lebih suka tinggal di khemah..

 

of course la ..khemah dia tu..
bukan macam khemah ..masa kita pi camping kat port dickson tu..
tu..
tengok dia melayan best friend dia presiden hugo chavez..
macam ni punye khemah bertahun2 camping pun takpe..

 

cara hidup dia dalam khemah ni …
bukan setakat kat libya tu saja..
dia hangkut jugak khemah tu pada lawatan2 nye  ke luar negara..
dia pernah pacak khemah di rome , paris , doha , qatar, dll..

 

macam aku jugak la ..
selain port dickson aku pernah pacak khemah di..
morib, bagan lalang, pantai klanang dan teluk batik..

 

 

di new york dulu..
dia juga pernah mintak nak pacak khemah di central park..
masa tu dia pi menghadiri persidangan bangsa2 bersatu..
..tapi permohonan nye di tolak.

 

 

aku tak pernah pulak mintak kebenaran nak
pacak khemah di klcc tu..

 

kini..
libya sedang bergolak..
sedang bergolak dengan revolusi..
revolusi untuk menurunkan dia dari tampuk pemerintahan libya..

 

seketika ..
kelihatan  rakyat yang menentang nye
akan beroleh kemenangan..

 

kemudian..
penyokong nye pulak keluar mempertahankan nye..
lalu kedua dua penentang dan penyokong  bertempur..

 

saperti mana di dalam  perang
kedua dua pihak cuba mengusai kawasan dan bandar2..

 

lepas tu..

gaddafi  ni kan ke ….memang berpengalaman dalam berkrisis..
krisis tahap dunia lagi..

 

dia main tak aci..
dia bagi senjata pada para penyokong nye
lalu pertempuran jadi lebih sengit..

 

nilai nyawa dah jatuh harga
apabila pihak penentang juga berjaya memperolehi senjata..

lihat tu..
mereka kumpulkan peluru di tepi jalan macam..
macam mengumpul petai dan jering di pekan bidor

 

 

yang akan di bunuh pun bukan lah orang lain..
sebangsa…seagama juga sepersaudaraan ..
rupa nye ini lah yang mereka  katakan..
perang saudara..

 

kemudian ujud petanda krisis itu akan berpanjangan..
apabila gaddafi berkata..
bahawa dia akan mempertahankan kuasa sehingga..
sehingga nyawa lelaki dan wanita libya terakhir..
lalu dia memberi amaran supaya barat tidak masuk campur.

 

namun kapal perang amerika..
USS kearsarge sudah pun melalui terusan suez..
harramak…..haiii
haha..ini standard amerika
pantang ada krisis…
kalau biar saja rakyat libya uruskan sendiri…tak boleh ke..?
ye la …
aku terlupa pulak pasal telaga2  minyak..

 

keadaan bertambah meruncing..
pekerja2 asing jadi panik
maka ramai yang lari nak menyelamatkan diri..
menggelupor pi lari menyeberang sempadan dengan tunisia..

 

negara tunisia pulak dapat masalah baru..
kata nye..
tunisia pulak nak tutup sempadan.

 

dulu..
gaddafi kata ..
..peace atau pun victory

 

 

sekarang..
penentang juga kata…
..peace atau pun victory

 

aku pulak yang jadi letih..
hmmm..

 

ayuh kita dengarkan keroncong..stanbul chacha
mana tau dunia boleh ..
boleh jadi sedikit aman …

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

7 responses to “gaddafi…

  • RHS17

    Salam

    Dude.. t0 be h0nest wat i hve in mind b0ut tis guy is n0thing m0re than an 0ld fagg0t wh0 think dat he can rule everything n everyb0dy according t0 his 0wn m0uld..but to0 bad..his years 0f famed n gl0ries has l0ng g0ne ..x kisah laa eventh0 he’s trying t0 b stylo mylo 0r milo es 0keh!! hikhik…neway he d0esn’t lo0k gud in LV eeuhhh!!! ;p

    i think u lo0k better wearing th0se LV sunnies…😉
    sexy wo0h!! Ahakz =)

    take care dear sxy 0l rascal ;p

    regards
    xoxoxox

    cheeri0s😉

    Like

  • theolrascal

    RHS17,

    the only pair of sunnies that fits me well are those bought from ” mydin ” …

    that LV pair gaddafi is wearing might cause me to default on my housing loan for 2~3 months.

    …ooowh what a shame….huuaaaaaaa…

    Like

  • RHS17

    salam

    Dude…

    Now2 hush d0nt cry.. aint n0b0dy gonna kn0e if u d0nt kiss n tell..”Mydin brand pn 0keh per?? ;p hehehe…
    neway th0se sunnies he wore..swear t0 g0d ..only last week i saw a the cleanner guy @ my 0ffice was wearin it..kikikik…😉 n he luks darn gud than dat 0l’ fart.. ;p l0lz..

    have a great weekend ahead dude

    stay cute n sexy 0keh? =) lalalala

    p/s: Bby s0rry t0 say but he’s really cute n sexy 0keh *wink2*😉 ahakz!!!!

    regards

    xoxoxo
    rhs17

    Like

  • theolrascal

    ” President Barack Obama said Monday that “it is U.S. policy that Gadhafi has to go.” But, he said, the international air campaign has a more limited goal, to protect civilians. ”

    its gonna be a long long war..we are back to square one…

    Like

  • RHS17

    What’s new b0ut the US guys? neither they will bck 0ut fr0m poking their n0se int0 other c0untries matter…heck! it ain’t g0nna be a pretty sight after this…juz sit back n watch after tis news will be turn int0 0ne directions i.e affairs 0n Libya.. haiz..

    =( …..

    Like

  • theolrascal

    i guess thats conclude the US foreign policy permanently..no matter who becomes the president..

    disappointed.. i thought obama might have taken a different approach..

    Like

  • RHS17

    Uhhuh…nope..
    d0esn’t matter mr president is black 0r white guy…0r one dat can bisa ngom0ng ind0n…still US d0nggoi dat will always have deep inside their mind n way of thinking t0 be a kep0hchee…t0 p0ke n starts making ri0ts at 0ther c0untry that they have their 0wn interest ..which will give them a chance t0 hit jackpot again n again..champions f0r making a big huha!!..

    ;-/

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: