smoke gets in your eyes..

Old Blog – REPOST..

  • sempena tanda ingatan kami kepada  allahyarham wan rizam wan zain..tarikh lahir nye hari ini 22 april.
  • sempena genap 20 tahun aku bersama  rakan2 di jabatan ini..

sempena outing yang kami batalkan kerana menghormati nye dan ingatan semula last outing kami bersama…….

salam
cuti umum yg lepas…
para jurutera kilang buat trip pi pulau tioman
aku pun ikut gak….mana boleh tinggal….

tioman …kan

rasional nye ….

bateri akan jadi weak selepas beberape waktu di gunakan…
tambah lagi dalam suasana kilang…
so trip ni…
lebih kurang macam ‘ recharging ‘ semula la…
bateri cap ape ..la dorang ni agak nye ..

cepat je weak…

tough trip ni….

pasal melibatkan long distance driving….

ni la kuda tua aku….

dulu hidung nye kemek ….langgar lembu..
pastu…isi perut dia pulak jammed..
so aku tunggang la kuda tua untuk trip ni…
lagi pun anak aku tak nak naik kereta…….

dorang dah biasa jenis boleh berdiri2 dan begerak2 lapang

masa ape2 journey pun…

para jurutera kilang…pakat2 convoy..
aku slow driver…
so aku tak join la convoy..
lagi pun kalau kuda spesis ni ..
loading boleh la … speeding jangan..
tu…
mereka adakan sesi briefing ..
sebelum perjalanan di mulakan…

….jadi aku betolak awal…

penyudah nye paling awal jugak
aku sampai kat jeti tanjung gemuk tu..
ada lebih kurang 4 pit stop…mereka create…

sebelum nak sampai jeti…

ni ..kat  r & r kuala rompin…
antara pit stop terakhir…
sempat laa..nak touch up rambut anak…
anak pun masih sorang ..
nanti tambah…tambah anak ye..
mana meriah …anok soghe

tu …dua ekor jurutera ..

tengah confirm tiket feri….

mamat jepun ni nama dia  ‘mat’  jugak..
mat..sunaga….
aku tangkap dari belakang ..
sama gak masa aku tangkap gambo dia kat ofis…
dari belakang….
tengok arr..perangai jepung…
tak de la nak buang masa kosong…
sampai dah feri…
luggage downloading ..
haa….
akhirnye kami tinggalkan jeti tanjung gemuk…
sampai dah pulau tioman …
ni salah satu jeti di antara beberape jeti kat tioman ni….
resort yang kami booked ..
.tu la..
yang di kampung air batang..ni
sebelahan marine park…
luggage uploading…
trip…reramai cam ni….kan
nak ngurus luggage2 ni….bukan senang wooo…
kena ada comitee gak wei….
makluman …
.ni first time …aku pi tioman ni…
(jangan bagi tau orang arr…)
ni…kat tangga jeti tu la..
tu anak2 ikan berteritip….
kalau ada sendok…nak je aku cedok…
dari jeti …..
jalan kaki pi kat resorts..
eksesais..
..padan untuk mem aku….
ahahhaha…
selalu asik depan pintu….
kelat muka dia..
kak….
esok2 la den sambung….
ngantuk ..la pulak..
gamba ado 2000 keping…pada si chia tu…
TO BE CONTINUED………..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
haaa….
kita sambung balik …ye kak…
maka kami jejak kaki kat nazri’s place tu…
time senja2 ..almost nak maghrib…
bila sume dah check in..
macam2 dah settle down..
pukul 8 malam tu …
kami jumpa kat bangsal …
makan malam..
lapo gile dah sume…
paper aturcara tu aku lipat jadi mike..
tu…
aku bagitau …
lepas makan ni …free for all..
korang dengo sini….
acara malam ni kita buat esok
dah kul 10 ..
.baru ada mikrofon..
isteri2 para jurutera sume dah letih….
depa nak balik bilik awal ..laa..
so…
mem aku lagi laa…nak lepak kat bilik..
komplen kat aku kaki dia sakit..hehe..
kalau aku lepak kat bilik ni ….
mau aku jadi tukang urut ni…kang..
aku pi campur ngan jurutera2 bujang…
tengok ape dorang buat…
so aku pi busybody..
dorang ..tengah pasang banner…
pas tu mereka posing2 amik gambar..
so …..
aku pi layan la orang muda…
posing2 ….
siap ber ‘peace’. peace…
habis tu kami sume join yg lain2 kat pantai..
pekena teh tarik…
muncung pun jadi…cam serombong kapal..
macam tu kira gatal ke …kak..?
takde kan….
tengok kat belakang tu kak..
ada jurutera yg cun2 jugak ye ..kak
malam tu …
bulan betul2 terang…
jangan lupa tulis sajak …ye kak
kedamaian
sepi dan..
kesepian itu…
ketenteraman ku..
ahahahahaha….
kak…
nak hilang kan boring menunggu ni
..akak dengo la dulu lagu ni…
nothing gonna change my love for you…ye kak…
pasal tadi mem ajak kuar…
dah cukup bulan kan……
lagipun saya perlu jack dia…..
i love you.. kak…
esok kita sambung lagi…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..and so …
the following day….
pulau tioman…..waktu pagi
breakfast…..
lepas breakfast layan pulak….
kucing sape tah..
.kat pantai…
tom cat beso kat umah
dia tak dukung pulak….
dah jadi standard…
group photo
ol’ rascal…ada duduk kat tepi tu…
para jurutera organise la games …untuk anak2..
yg anxious nak menang…mak2 mereka…
cute….
anak sape la tu…
lu…bisik2 arr….
pictures puzzles …
dan juga…games..
untuk kanak2 dewasa
chia ni…
ni la keje dia…
kita tengok…
sapa yang kena…

 kak..akak tengok la

perhatian yang saya dapat…

haaa …takde aku nak bagi can de….
baik matsunaga ke……dato’…sekalipun..
start event pertama…..aku  leading…
sampai last …aku pukul habis
terus  juara…
hadiah team aku bolot… tekulat2 yang lain…
brutal ke..tu…
ahahahahaa…
team aku … sume  kurus2
team lawan anggota gemuk2…
tesungkor..!!.
wa..cakap lu..
yg ni bukan sukaneka….kak..
yg ni orang tua perangai budak2…
kak…
rasa nye kita sambung lagi esok…
goodnight  world…
sleep tight…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kita sambung lagi
ye kak…
baik kita taruk lagu ..
boleh gak dengo2…..
george benson
akak tak suka ke…?
lepas tengah hari tu …macam2 kami buat….

ol’ rascal…
dia pi …explore tioman sorang2…
ape dia buat ..arr kak….?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
err..kak…
kita sambung lagi…
rasa nye blog ni ….dah jadi photo blog..
photo blog terpanjang…..
sian akak kena scroll down …
malam tu ada penyampaian hadiah …kak…
sebelum tu ada lah ucapan sikit2…
venue acara betul2 tepi laut…
konbanwa…
watashi wa…matsunaga san…
itu time jepun pendek2 ada serang malaya…
lu ada ingat ka…
dia pesan tu…
makan slow2…
baik2 …kang tertelan pulak garpu tu kang….
kat tioman ni ada klinik ke…?
dah jadi best friend…
lim…
akak ingat2 la..
dia takut bini ke
atau
bini  tak takut dia….
ni lepas makan ni…kang
dia pi mancing….
harramak…..
comel nyeee…

datin ..
….tak ikut arr ..

happening gak la….
waa…eksen lu….arr apek …
hadiah ciput…
nanti lu tengok wa punye….
arigato….
tuu ….
wa champion woo…
dia talak kasi muka punye..
kanak2 ka…vip ka…olang muda ka..olang tua ka….
sume ada facebook..
dorang bekumpul…nak pi mancing..
aku tak nak ikut..
atas darat ni ….banyak dah ikan duyung….
tiap kali pi mancing…
ni la senario nye…
lu olang jangan talak bawak balik ikan arr….
wa sunat sama lu nanti…..
kita minum dulu….
nanti sambung lagi….ye kak….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kak…saya pun dah tak larat….
nak layan blog ni…
maka saya ingat nak cut short..
long story ni..
..lets go home …dear
alahai…
bye bye …tioman
oopppss……

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

4 responses to “smoke gets in your eyes..

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: