di sana di sini….

Ini surat beranak Obama…yang telah dikeluarkan oleh White House ..rasmi nye dia di keluarkan dalam file pdf

..lalu apabila tengok surat beranak Presiden Amerika ni, tidak boleh tidak kita akan cuba bandingkan dengan surat beranak yang kita sendiri punye..

..ada tertera nama hussein di situ. Jadi aku cuba cari di bahagian mana akan tercatit tentang agama nye. Tak jumpa. Rasa nye memang takde. Tak mengape lah …

Donald Trump yang bercita2 nak jadi presiden amerika mengambil full credit dengan tersiar nye surat beranak obama. Dia cakap pada sidang akbar..

“I feel I’ve accomplished something really really important and I’m honored by it,”

Tapi malang nye Trump masih tak puas hati ..dia ungkit pulak kelayakan dan sejarah akademik Obama. Trump cakap Obama masa di kolej occidental ada lah seorang pelajar yang teruk, lepas tu Obama  masuk pulak columbia. Lepas tu Obama  masuk Havard.  Trump pun ngungkit lagi..kata nye..

..kalau Obama seorang pelajar yang teruk macamana pulak dia boleh masuk Havard..

Seterus nye Trump suruh Obama keluarkan pulak senarai rekod akademik nye semasa di occidental.

Weiiii…kalau macam ni bila nak abis daaa….lalu aku teringat akan senario kehidupan kita sehari2.

Surat beranak kita memang takde masaalah nak tunjuk…anytime je..cuma…cuma  surat tu je yang kita risau orang ternampak…

”..tu la ..surat pajak gadai..!! ”


About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

6 responses to “di sana di sini….

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: