alaaaahh kassim….

yuuhuuuu…kak….  oii kak..

.

kak,

..abang mana?..tidor?..sian dia …hmmm..salih yaacob….

.

kak,

…akak ingat tak pada Kassim Selamat …alahh kassim selamat …ahli muzik..

alahai..masa dia tiup saxaphone tu akak pun saya tengok terlentok lentok gak cam si sabariah tu.

.

kak…

ni kita saja borak2 la kan..

.

kak… pada zaman kita dah IT ni akak ingat lah…ada tak lagi ibu2 mertua yg macam kassim selamat ni punye  ” ibu mertua ku ”  …

.

kak,..tapi

…saya ingat lah..tendency untuk  ibu mertua spesis ni untuk muncul lagi di zaman i-pad  ni tetap ada kakkk. Akan ada lagi kalau masih ujud spesis si kassim selamat yang..

” jantan tak tau malu..nikah satu sen tak keluar wang..”

.

kak,

cer.. akak tengok ekspresi muka  si ibu mertua kassim selamat tu.  dengan bentuk spek nye….takut pulak saya menatap nye…silap2 saya pulak terkena herdik…

” pergi ko main muzik di sana  buat ape ko menangis di sini..”  

.

Tapi Kassim Selamat kan seorang hero. Hero ni biasa nye dia akan menang kemudian…

Cuba akak tengok pulak giliran kassim selamat bila nak dapat point nak menang…pada minit ke 1.19 …ada sikit muzik berlatarbunyi ” tiiiit ”…haaa….

Lepas tu akak tengok pula ekspressi muka si ibu mertua ku ..waktu dia tahu rahsia dia dah semakin terbongkar…tekedu kecutttt tekejut….

.

.

klimaks nye…giliran kassim selamat pulak bila dia cakap…

” aku hairan mak..  mengape kah kau di ciptakan Allah menjadi manusia..  bukan kah lebih baik kau menjadi haiwan..? ”

.


kemuncak adegan kat tanah perkuburan tu kita dipertontonkan aksi yang mereka selalu maksudkan  dengan …” tergolek dog ” si ibu mertua.

” alaaaaah kassim..”

.

.

kak,..

akak jangan cakap abang saya bawak cite ni….janji ?..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “alaaaahh kassim….

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: