duit kutu….

hi kak,

akak dah bayor duit kutu ke belum…. ahahaha,

orang dah tak main kutu lagi?..

ye ke kak..

abang nya belum balik kerje lagi kan …

ni la ..kak,

sambil akak lipat kain tu bior saya cite kat akak sikit pasal  duit2 kutu  tahap seantero dunia pulak arr..

akak tengok slip kat bawah ni kak……weii kak ..ini bukan slip MC yang abang mintak kat klinik tu kak…

ini slip mamat ketua pengarah IMF tu kak…kan dah kuar surat khabar kak.. dia kena tangkap buat keje tak senonoh …padan muka dia dah kena tangkap..

…sementara nak dapat jaminan….dia dok lah lokap…

masuk lokap pun ada slip kak…bukan MC je ada slip…

.

Dominique Strauss-Kahn

tu kak ..

nama umur semua siap..

tarikh  bila dia nak hepi besday pun ada…

..ohh ye kak, ….hari tu dia dah laungkan

” aku benti keje IMF ”

.

Dominique Strauss-Kahn

.

..mula2 tu kan kak…dia ni tak boleh di jamin …

last2 ..slow talk ..slow talk.. lepas gak dengan jaminan …USD1 juta kak!!…

.kayo aku..kayo aku..

Dia kena house arrest

house arrest ni kak makna nye …

dia tak boleh la suka2 nak pi pasaraya giant ke atau kuar nak beli kopok lekor ke…dia kena dok umah je ..

tak leh kuar2…

..so dia pi sewa umah dekat2 ngan makhamah di pekan nuyork tu kak…

tak bersalah je…sampai ada la omputih2 sana tu ngungkit..”

mana aci macam ni..”

” Although supposed to be top secret, his new home while he awaits trial is known to be a $50,000-a-month town house complete with gym, spa and home theatre.”

..nanti kita tunggu je la…bila dia kena bicara nanti..bersalah ke tidak..

..kak,

..yang saya kepoh ni bukan ape…

jawatan dia tu dah kosong..kak.

Dorang kat eropah sana dah kecoh..

kalau boleh nak orang eropah jugak

tapi dorang terasa jugak kalau orang depa jugak …

macam tak sedap la…memalukan …

pasal mamat sekor ni la kak..

 

ada juga ura ura …o

rang kanada mungkin paling sesuai.

Binawe dorang ni kak ye..dulu jiran kita banyak meminjam …tak nak pulak ia sebut sebut dari sebelah2 kita ni.

Abis la gelang2 rantai mas jiran kita tu di gadai nak bayor balik pinjaman.

..haaa…tidak pun abang balik keje kang ..akak suruh abang je apply ….abang dulu pun kat sekolah ada amik perdagangan kan….abis tuu..akak tak nak rasa ke duk kat geneva , nuyork , washington…..ari tu kata nak main salji….bila lagi.

…senang je keje tu kak…

” The leader of the International Monetary Fund is the public face of an institution tasked with fighting financial problems around the world, as well as monitoring economic changes.

By definition, the role is dependent on what’s going on in the world economy. At times of great financial turmoil, the leader of the IMF plays a central role in negotiating rescue packages for governments that will in return enact IMF-backed policies. ”

..tu saya underline dah keje dia…alahai senang je….akak rasa nye lagi pandai…hehe..

..sama je cara nye…..

macam masa abang belum dapat claim lagi ..jadi dia roll dulu..bayor ansuran  keta dulu..

dah dapat claim nanti baru dia bayor duit api pulak…duit karpet tangguh bulan depan..

kakk!! …ape benda kat dada akak tu..?

laaa….akak taruk duit kat coli lagi ke kak…?

hmmm ..akak…akak..

dah la kak..saya balik dulu..kang jangan lupa…abang balik kang suh dia apply.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

3 responses to “duit kutu….

  • PakMail

    Kalau macam ni, PakMail tak jadilah nak join Demolition Team. Kensel. Pak Mail nak challenge orang Kanada itu.

    Tapi di FIFA itu pun rasa2 boleh mintak juga, sebab Sepp Blater dgn Hammam kedua2 dah dipanggil oleh badan SPRF kerana isu rasuah rebutkan jawatan Presiden FIFA.

    SPRF itu Suruhanjaya Pencegah Rasuah FIFA da……

    Like

    • theolrascal

      Rambang jugak mata pak mail ni ye.
      Sapa pulak nak jaga logistik lotupan tu..

      Presiden FIFA tu pak mail, ..lagi perit nak dapat kerana dia berasas kan sokongan, macam parti politik gak. Kawan2 pak mail dah lah sikit ,si cinto dia pernah pi padang bola ke?. den cdo dok sibuk berikrar..urusan negara tu.

      senang2 pak mail ikut kami pi berikrar je la…ekekeke..

      Like

  • cinta

    duit kutu dah habis hangus … kena ban dgn bank negara …

    kalau pak mail tak jadi join team demolition, susah jugak kita nanti. tak kan lah den cdo n olrascal nak buat semua kerja .. saya ni, cuma tahan kerja dlm aircon aje …

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: