love never fades…

hi kak,

..sedap bau nye nii, akak masak ape tu kak…?

” ..asam pedas ikan pari!!..”

oohh …..akak masak asam pedas …taruk bunga kantan ya…bukan pakai daun kari ke kak….?

takpe2 .. kak saya singgah sekejap je….akak continue lah dengan masakan akak tu…sambil2 tu saya update akak sikit2 la pasal keadaan semasa..

kak,

hari tu masa first day cuti sekolah saya ada bagi pesan kat mak bapak . Bawak keta tu baik2 jaga jangan mengantuk, dan kalau  mandi di sungai ataupun berkelah di tepi laut jangan leka takut anak lemas ke…

Tu la nak jadi cerita ..ye la kan malang tak berbau.

Ada sahabat kita ni, cuti sekolah bawak lah anak pi Pulau pinang.  Di Pulau Pinang kalau tak pi pantai batu feringgi mana nak sah..

Anak dia si Arina 5 tahun ngan kakak dia yg umur dia 12tahun tu main lah kat pantai buat istana pasir. Datang budak beach boy menunggang kuda langgar dia. Binawe budak beach boy sekor tu rupa nye dia di bawah pengaruh dadah. Si arina tu masih lagi berada di hospital. Macam mana tu kak ….isnin depan sekolah dah bukak. Kuda ni akak tau je la..kaki dia bukan macam kaki kita…macam besi kak!   Mintak mintak dia sembuh la cepat ye…

Beberapa tahun dulu  saya ada gak bawak anak pi tempat tu. Ni kak saya tunjuk gambar kenangan…..

kak,

..anak2 pompuan ni mereka pandai jer jek2 bapak mereka ye kak…satu hari tu mereka approach saya..

” abah..abah ..cuti ni kita tak pegi mana mana ke bah.., kawan orang bapak dia bawak pi london tau bah..”

Harramak London?..kawan kamu bapak dia keje ape….? Lalu saya reverse kan balik soalan….

” peperiksaan lepas kamu dapat satu je ‘A’ ..itu pun BM”…

Lepas tu saya dengo dia mengomel pastu slow2 berundur…ahahhahahhaa…

Pendekan  cerita masa balik dari cuti kat penang dulu tu..diam2 saya mengira baki…panjang pulak bulan ni sampai 33hb..

kak,

mereka cakap ape kat saya….akak tau..

our ” loves never fades ” tau bah…

ha’ah ye ..lama sejak korang dah pakai handphone sorang satu , masing2 dah ada circle sendiri termasuk la mak korang tu…

” duit abah asik fading je…tak tau la apasal “

Sekolah dah nak bukak …kalau malam senin nanti abah jumpa sapa baru nak  terkedek kedek basuh kasut dan campak kasut dalam mesin basuh …

…” ko siap ko ..love fades ke tak fades … korang tau la nanti ”

kak,

tudung saji akak tu comel la…akak beli kat mana arr kak ?….

kak,

nasi ada..?

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

10 responses to “love never fades…

  • Anonymous

    comel2 anak dara tuan….

    Like

  • Den CDO

    Den pun nak tengok jugak mlm isnin , washing machine ghumah Den ado kasut sekolah ko tidak …bebudak sekarn gmeman gmacam tu…maleh bebonar…

    Like

  • PakMail

    ‘…..Kak saya singgah sekejap je….’,

    Wah ni dah lebeh ni….. minta nasi pulak. Bini ko tak masak ari ni……

    Like

  • cinta

    pak mail,

    olrascal mmg dah lama ternanti2kan lauk asam pedas ikan pari saya ni. masalahnya saya tak masak asam pedas guna ikan pari … selalunya dgn ikan parang, tak pun ikan duri, atau haruan, atau yg sewaktu dgnnya … saya takut kalau nanti saya masak asam pedas ikan pari, ada lak makhluk yg seiras dgn olrascal dtg rumah ikut tingkap dapur …

    bini dia bkn tak masak, pak mail … bini dia masak depan komputer … tu pasal dia tebalkan muka minta nasi rumah org … kesian dia …

    olrascal,
    tudung saji wa mmg comel … jgn nanti lu campak sampai tergolek kat lantai haaa ….

    Like

    • theolrascal

      weii..cinta ,
      kamu jangan nak menghasut pak mail….
      ape2 hal ..lu masak dulu kasi pak mail rasa dulu..
      kalau pak mail thumb up…baru lu boleh sok sek sok sek..

      tudung saji lu wa nak pinjam …nak buat pi mancing la..boleh arr..
      ahahahhahahaha……

      Like

  • PakMail

    olrascal,

    Itu la…. kalau dulu masuk navy, jadi tukang masak. Tentu dah pandai masak gulai asam pedas sendiri. Habis kerja navy boleh bukak gerai ke, warong ke atau kalau ada duit lebih, bukak restoran besar. Tak payah terintai2 mintak nasi.

    oh ya, cerita pasal ‘crossing the equator’ yang awak tanya tu, saya dah minta orang lama dalam navy ceritakan. klik pada utuhpaloi.com di ‘senarai blog saya’ dalam blog saya.

    Like

    • theolrascal

      pak mail,

      kadang kita makan di rumah orang lain tu lah yg sedap…
      ..saya mintak nasi tu ..pasal saya nak manja2 ngan kakak2 kita..boleh kan..

      ..tq pak mail nanti saya klik kat url yg pak mail kasi tu..
      kalau RMN ada ceremony tu ada tak dia buat watak ”king neptune ” tu sekali…

      pak mail,
      pak mail tolong tengok2 kan si cinto tu haaa..
      tolong taste kan jugak asam podeh dia….bising kemain dia..

      Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: