keje yg belum selesei…

kak,

huh!..tengah tengok ulangan maharaja lawak ye..

Takpe,  akak tengok je lah ulangan tu biar saya bebel sorang2. Saya nak sambung cite lama pasal michelle yang kaki merayau tu…alaa bini nye si obamaaa..

Minggu lepas dia ajak laki nye pi afrika, laki nye decline, dikata banyak keje pada hal laki nye macam laki akak jugak lah, pada pi merayau penat badan baik dok umah layan maharaja lawak.

” awak tak nak pi saya pi sendiri bawak anak2 ”

…michelle cakap kat laki dia.

Ada nada ugutan dalam statement dia pada presiden amerika. Obama nak jaga long term relationship lalu teringat time2 yang dia amat perlukan bini dia terus ngaku..

ok kk..pi la awak jaga anak elok2 ye..”

Anak pompuan mereka sasha dan malia yang perangai banyak di bentuk oleh ibu nye tengah nyorok belakang pintu terus melompat…

horay..horay.. ”

Michelle dah tau ape nak buat dah ..dia tauu sapa pegawai kakitangan laki dia yg dia kena hubungi. Last sekali dia bagi soalan cepumas ..

bang …duit nye bang..”

Obama terus jawab soalan yang memang dia sudah jangka…

tuu dompet dalam seluar abang kat balik pintu tu..”.

Kemudian obama tukar channel tv tapi tak sempat tengok terus terlelap. Hmmm…orang jantan…

So,… michelle pun terbang la ke afrika selatan…solo trip.

Michelle Obama and her daughters Sasha(L) and Malia (2L) arrive in South Africa (20 June 2011)

Sampai kat afrika mereka anak beranak di sambut dan di berikan selimut. Cuaca tengah sejuk gile.

Tidak tunggu lama. Esok nye mereka dah bertandang ke umah mendela, walaupun takde dalam jadual.

Michelle Obama and her daughters Malia (L) and Sasha (2L) meet Nelson Mandela in Johannesburg, South Africa (21 June 2011)

Kat umah mendela, orang tua tu yang dah jarang muncul di khalayak ramai beborak lah ngan 3 beranak ni.

Si michelle niii.. kak,  dia dok atas sofa tu..tu akak tengok kaki dia …eh besor jugak kaki dia ye ..selalu dari jauh nampak slim je..

Orang tua mendela umur dah 92 senyum je la…abih tu ape lagi yang dia boleh buat.

Michelle Obama greets children at the Emthonjeni Community Center in Zandspruit Township, Johannesburg, South Africa (21 June 2011)

Lepas tu macam biasa la ..anak beranak ni pi lawat sana sini.

Tengok tu comel2 anak orang afrika ni…yang tengah isap jari lagi pun ada.

Malia and Sasha Obama with children at Emthonjeni Community Center in Zandspruit Township, Johannesburg, South African (21 June 2011)

Anak anak pun cam enjoying time je..maklum la ..dah tak payah pi sekolah.

Michelle Obama poses with women at the Apartheid Museum in Johannesburg, South Africa (21 June 2011)

Office laki dia kata, lawatan anak beranak ni ada lah antara usaha first lady untuk…

engaging young people, especially girls and young women, at home and abroad

Kemudian lepas seminggu dia pun balik lah. Sampai umah dia tengok laki dia cam tak senang duduk…resah je. Siasat2 ..rupa nye laki dia tengah risau pasal peluang nye nak sambung untuk second term.

Akak tauuu!! ,  rupa nye si michele ni dia lagi risau dari laki dia. Tak tunggu lama dia pun terus pi kempen. Tu dia tengah menggelupor  berkempen tu.

Dalam temu bual  dengan ABC News..dia cakap..

” ada banyak lagi kerje yang belum selesei..”

hahaha.. kak..macam saya pernah dengar je ayat ni…

oii  kak , akak dengo ke ape saya gossip kan tadi ni…penat ni ..air pun macam tak nak hidang je..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

8 responses to “keje yg belum selesei…

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: