merawat luka…

salam ..

hi kak ..lama ye ….saya tak singgah dan berinteraksi dengan akak.  Akak continue  la belek2  kain yang baru akak beli tu..hehe..seminggu lagi kita dah start puasa kan…

Takpe2… akak pasang je telinga akak tu biar saya je cakap sorang2 pasal fishing rod  baru saya. Kalau saya tunjuk gambar… akak jeling2 la sikit. Sian saya ni kan kak…takde orang layan..

Haa…kak tengok niii…

Ini laa…fishing rod baru yang  ” cer cite2 ” minggu lepas tu . Haa..kak, jeling sikit…kakk,  kain ela akak tu lagi mahal nyee…dari rod saya ni…

Selepas mengharungi beberape peristiwa bodoh sombong yang boleh menyirapkan darah kita di tempat keje sepanjang minggu kami pi lah bersiar siar ke pulau angsa pada hari sabtu, semalam lah .  So..saya ambil lah kesempatan uji performance pancing baru saya ni di laut dalam….

 

ni kak,

gambar kat pengkalan dan sekitarnye  pada pagi sabtu tu..

 

Pagi tu cuaca kemain nyaman betul2 peaceful...tapi di langit kelihatan nye agak sikit mendung…

 

Ape2 pun ..first thing first ..aspek2 keselamatan kena consider dulu. Semua safety gadget kami prepare supaya sentiasa dalam capaian.

 

Hujan turun agak lebat dan ombak relatively kuat. Kami relax dan tunggu je. Bot berhayun dan bergoncang. Kami tengok ape reaksi tekong. Dia cool je macam takde menunjukan ape sign of  urgency. So kami pun rasa tenteram. Perkara biasa yang mungkin kami jarang lalui.

 

Haha..tu kakk..

Kawan kita ni tengah muntahkan balik roti telor dan air nescafe semasa sarapan pagi tadi tu ke laut dalam.

 

Bagaimana pun selepas hujan  reda kami pun beralih arah pi area dekat2 dengan pulau….

 

Haa ..kak,  gambar yang ni saya tunjuk sekejap je laa. Karang lama2 sangat kang, akak bandingkan pulak mamat ni  ngan shah rukh khan yang ada kat umah akak tu…sian mamat ni..suruh trim misai tu …tak nak pulak.

 

Kak, akak tau ke ikan ape yang adik kita ni dapat tuu…

 

Kakk.. saya timbang la ikan pari yang kawan kita dapat ni….18 kg.!! kakkk….ekeke..

 

Ketika nak beralih tempat lain tali sauh pulak tersangkut  pada shaft kipas bawah bot. Akak tengok ni ..tekong yang kami panggil wong sengau baru saja muncul setelah menyelam dari bawah bot dalam laut tu. Pakai kemeja tu kak dia menyelam…kah ..kah kah..

Akak tau …ada kala kami perhatikan saja segala pergerakan dan karektor dia..Kami tengok dia kemudikan bot dia tu pakai kaki je..hahahaha…

 

Lepas tu kami decide nak balik…lagi pun hari ni ada game bola …malaysia lawan singapura.

 

Tuu…sampai dah….

Sampai rumah nanti kita nak saksikan malaysia main pulak…

 

Alahai ..anti climax tul la…Malaysia kalah. Pertahanan kita tetiba lak jadi rapuh dan macam tak well organise. Mood saya pun tetiba jadi sedikit menurun..

Tak jadi lah kak..saya nak  cer cite  mengenai performance pancing baru saya bila diuji di laut dalam…

Lain kali lah, kak…ni saya nak  pi merawat luka kekalahan Malaysia dan keletihan semasa tolong naikkan pari 18kg. kawan kita tadi tu.

.

its easy sunday morning for you and for me…

klik

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

5 responses to “merawat luka…

  • RHS17

    Salam my dearest 0R..
    0wh p0sh!! dun hve t0 feel sad juz bc0z HM l0st t0 da “tumasekian”…hikhikhik :p well u still hve t0 supp0rt our team tis weeks match…juz pray dat they wudnt play lyke sissy tis tyme ar0und ya?…sungguh trasa cam nk lastik jer m0ntot d0wng f0r playing lyke dat!!!…..gewam sey….neway i g0t t0 g0 n merawat my luka als0 c0z i had my 0wn injury t0 attend…hehehe.. (p/s: princess went lil bit adventer0us t0day by g0ing hiking in search f0r waterfalls…end up sliding d0wn fr0m da huge r0ck due t0 heavy rain n end up bruises n scrape knee… :p

    till then have a great week ahead… to0dlo00 0l’chap..

    regards…
    x0xox0

    RHS17

    Like

  • PakMail

    Bro olrascal,

    Ada orang kata pergi memancing sehingga berjam-jam dan ada kala sehingga seharian atau berhari-hari membuang masa saje. Seperti juga bermain golf secara santai sehingga berjam-jam.

    Apa komen saudara.

    Like

  • cinta605

    saya pun nak merawat luka di hati …

    Like

  • idayualias

    tak ngajak sebab tu laaa tak dapat ikan… huhuhuhu

    Like

  • ujang kutik

    Seronok dan indahnya kehidupan ini………

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: