apa macam kira….

Woooo…tengok ni…

Ini negara China punya aircraft carrier yang pertama. Baru saja di lancarkan dan di panggil varyag. Ia telah berjaya  menaikan bulu tengkuk Washington..ekeke..

Bekas timbalan menteri pertahanan China cakap dengan ada nye si varyag ni ia akan membuatkan peluru2 missile Taiwan seolah2 macam ” nyamuk menggigit gajah  ”.  Harramak poyo nye statement.

Dua minggu lepas Beijing ada sound white house..

weii lu punya finance haa..control sikit laaa…lu hutang sudah begitu banyak lorr …almost selupa mau bangklap .. wa takut maa..nanti hutang wa lu tak boleh bayar ..sapa mau tanggung .”

Lagii …poyo kan.  Betul,…wa tak tipu weiii…bulan ramadan ni. Macam tu la dia sound mamat kaki buli tu. Tokay ni dah  banyak beli bond2 US.  Beli bond ni kan serupa arr macam bagi loan jugak. Si tokay ni dah risau,.. mana tau uncle sam tak dapat settle hutang …haha..

Wa tengok menatang varyag ni macam wa dapat petanda lah. Rasa nye.. lagi luas kawasan laut, tokay ni nanti claim sebagai kawasan perairan dia. Dia parking varyag ni kat kepulauan spratly tu..pas tu dia laung kat jiran2 , kat kita kita la…

” sikalang wa tanye lu olang …..mau apa macam kila ini kes splatly ..lu olang cakap sikalang ”

Weii…korang ada nampak  scorpene wa , tak? ..lepas raya nanti wa nak bawak pi parking sat kat splatly. Wa nak acah sikit taikotai baru dunia ni…..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: