goodbye sally…

Di kilang, kami tamatkan minggu ini dengan suasana sedikit perlahan, suram dan barangkali ada sedikit rasa kesedihan walaupun syawal akan menjelma hanye  di sebalik minggu yang satu lagi saja.

Di petang jumaat tadi bila tiba nye waktu pulang ada sedikit drama berlaku.

Hari ini hari terakhir sally bersama kami. Tau je la apabila orang pompuan menguucapkan  selamat perpisahan pada orang pompuan…aaahh, mereka berpelukan untuk sekian waktu lalu air mata juga bercucuran. Sayang sekali aku terlupa bahawa aku dah ada android di dalam poket untuk merakamkan nye.

Aku dan Max menyaksikan peristiwa ini dengan begitu kagum. Max kata kalau boleh orang lelaki pun nak ucap selamat peluk2 dan muahh muahhh jugak…

” apakan daya ..tak boleh max!!.. jangan ko buat hal ..max…hehehe…”

So entri kali ini kami  dedicate arr ..untuk merakam kan penghargaan kami pada dia yang kenangan bersamanye akan sentiasa kami kenangi.

Aku sendiri ada kenangan ‘ pahit ‘ untuk mengingatkan aku pada diri nye. Dia telah membatalkan kemenangan kumpulan aku dalam acara sukaneka family day di Cerating, Pahang tahun 2009 dulu.  Berani sungguh kamu ye,..antara ahli dalam kumpulan aku tu ia lah CEO kilang kita weii…!!

Juga kenangan yang nostalgik….aarr …i remember teaching her how to fish…

Majlis perpisahan untuk nye di samping bacaan tahlil untuk arwah Wan Rizam yang telah pergi mendahului kami pada awal tahun lalu di adakan di rumah En. Hamzani di Jalan Kebun. Ketiadaan aku tidak sedikit pun berkurang nye kemeriahan majlis.

Di sini rasa nye perlu aku acknowledged jugak akan kehadiran jeneral jepun kami ia itu T. Matsunaga.  Juga Ee kuen Shen yang jarang sekali menghampakan bila di jemput. Rasa nye mereka berdua ni di rehatkan  di penjuru sementara bacaan tahlil diadakan..hehe.

Dan jika kecil nye tapak tangan aku ,lalu nyiru sebesar padang bola aku tadahkan untuk merakam sedikit gambar di majis itu.


Bergambar ramai2 , group photo ni selalu menjadi antara acara kegemaran aku apabila merakamkan satu2 peristiwa.

aku pernah menulis begini …

” i LIKE GROUP PHOTOS , iT ALWAYS PROJECTS OUT A DIFFERENT DIMENSION……AS SOON AS YOU GAZE AT IT ….IT SINGLE YOU OUT FROM ALL THE PEOPLE IN THE GROUP……THE NOSTALGIC MOMENTS POP OUT INTO YOUR MIND….AND YOU SUDDENLY WERE THERE INTO LIFE LOOKING BACK AT WHAT YOU SAID AND DID……”

..dalam blog multiply aku dulu,.. akan gile nye aku akan ber group photo ni.. cam canggih pulak ayat omputih aku tu ye…ahaks..

Meh… kita observe group photo ni…mereka semua kelihatan ceria dan happening haaa….max rakan cyber wanderer aku no. 3 berdiri dari kiri juga hadir. Secretary CEO kilang juga di situ dan anak sape lah yang terbaring kat depan sekali tu…pasti anak tu tengah very much in his own world haa…

Overall nye…mereka memang berposing untuk gambar ini..itu lah moment nye yang kita suka kembalikan apabila kita menatap nye  semula selepas mungkin 10 tahun kemudian.

So…aku paparkan juga sedikit lagi antara lain aksi2 individual…

jepun tahun 1945 jangan samakan…

dengan jepun tahun 2011..arr

nota:  ….kalau nak tengok enlarge view..

korang klik la kat gambar ye…

Ramlah.. selalu mengambil pendekatan low profile..

ni aku nak high profile kan dia tahap selebriti…hehe

berpakaian sedondon ngan anak sulung nye , dulu aku ada suruh..

tambah …tambah..

dengar nye anak sulung nye itu akan bakal dapat adik seketika nanti ..

..hehe.

..dulu mereka ni kaki merayau..

sejak si rahmah ni dah settle down …

sume….dah  slow down…

..Bob..!!

ko sampai lambat lagi ke…?

..tu la aku malas nak join aktiviti lasak dorang ni..

biar la Bob saja yang  akan melambat kan pergerakan mereka..

..bukan nye aku…ekeke

Bob,  ko tapao ape lagi tuu…Bob..

.

anyway.. bob,

… ini  lah, aku rasa posing terbaik kamu

ia akan menjadi kenangan antara kamu dan sally..

saperti mana kamu ..

kami  juga berharap bersahabatan sally dan  kite sume

..juga berkekalan walaupun…

kelibat sally tidak lagi akan kelihatan di kilang …..

.

goodbye sally…

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “goodbye sally…

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: