tetiba wa jadi kaya…

Dekat2 nak raya ni tetiba lak wa jadi kaya…
Lepas wa balik keje tadi anak2 wa ajak melawat rumah baru. Wa kata .. jom ..sampai je terus wa parking depan rumah baru. Wa tengok matching pulak kaler van tua wa dengan runah baru.
.
rumah baru wa..RM 1.6 juta
.
.
Banglo dua tingkat. Anak2 wa serta merta jadi teruja amat sangat . Mereka tanye..
.
”..abah bila kita nak pindah kat umah baru ni..? ”
.
.

lu tengok..gaya orang kaya baru…batuk wa pun dah bertukar idegham..hek..hehek..

.
Wa pun terikut2  jadi excited..lebih dari anak wa pulak . Wa ajak posing lagi depan rumah. Silap2 gambar  ni mereka jadikan profile  baru facebook .. Nanti sure kawan2 mereka terkezut…
.
” wahhhh..kaya nyeee bapak umi..”
.

tengok tu …sikit nye tinggi ke …rumah wa..

.
.
Wa bawak anak wa keliling rumah. Posing lagi kat side elevation. Laman carpet grass sikit nye luas…side boundary wall pun masih tak tercapai  oleh wide angle camera. Nanti kat laman ni kita buat bbq haa…
.
.
Wa nak mintak suggestion haa..kat kawan macamana wa patut decorate rumah baru ni. Perabut jenis apa yang sesuai..maklum la wa bukan nye pandai sangat bidang interior design ni. Alahai…wa tetiba jadi kaya..wa baru nak belajar laa..
.
.
.
.
Kemudian …sampai masa, wa panggil anak wa balik, waktu berbuka dah dekat. Anak wa ulang balik soalan …bila ” nak pindah masuk rumah baru kita...”
.
Lalu wa jawab…
.
” nanti lah..bila abah jumpa duit RM 2 juta dalam buntil kat tepi highway kesas  tu nanti …kita pindah lah kat sini..”
.
.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

10 responses to “tetiba wa jadi kaya…

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: