cemburu berdarah…

Sejak akhir akhir ini, cuaca amat menyamankan.

Dek kerap hujan turun bacaan suhu pada tengahari  telah menurun 26~29 darjah celcius lebih kurang mungkin. Suasana dalam kilang juga sudah kembali normal. Ringtone telefon bimbit bernada ” selamat hari raya ” juga sudah jarang kedengaran.

Antara tajuk utama perbualan dalam kilang adalah ” budget yang dah lari  ”.

Tuntutan baru saja submit,  tapi soalan dah bertalu talu..

kak, claim bila nak dapat? ”.

Yang control macho dia tak berbunyi tapi  dia menunggu dalam diam..macam wa laa..ekekeke.

Tengahari senario di kantin…. mat spanar bangla keluarkan bekalan dari rumah, mat spanar tempatan pulak beratur ambil makanan yang di jual di kantin.

Makna nye sebelum pergi kerja mat spanar bangla sudah bangun lebih awal untuk menyediakan bekalan. Mat spanar tempatan pulak tidur sampai saat terakhir, bangun, mandi, terus pi kerja.  So mat spanar tempatan berbekalkan  duit untuk ke tempat kerja.

Menjelang tengahari, masing masing melayan mood sendiri sendiri. Tiada siapa yang mencari pada time makan, wa pun tidak pula mencari mereka. Seawal pukul 11am lagi wa dah tahu ape menu di kantin hari itu.

So, wa keluar lambat sikit ,sorang sorang wa pi lunch.

Semalam wa dengan max dan triple H dah makan nasi ayam bersama customer semasa mereka datang ke kilang buat follow up activity projek baru.

So wa pi gerai mee kari. Baru wa teringat, kali ni wa nak amik gambar mee kari tu. Wa tau ada orang asik ungkit cerita mee kari RM2.80 semangkuk ni. Correction.. harga dia la ni RM3.

Masa wa sampai meja sudah banyak kosong.

Hmmm..wa ambil gambar di bawah ini dengan begitu focus. Makcik kedai nampak wa acah android wa dari kedudukan betul betul di atas mangkuk mee kari tapi dia tidak memberi sebarang komen , sememang nye dia biasa melihat nak ragam pelanggan yang berbagai bagai.

Tu tengok, udang sederhana besar ada dua ekor , kerang ada jugak , telor rebus setengah biji.  Untuk minuman…wa order teh o.

Berdasarkan gambar juga …kadang kita boleh imagine  bagaimana kah rase nye. Jadi lu orang imagine sendiri lah bagaimana rase nye. Kalau tetiba lu orang meroyan terkenankan mee kari ni, bukan salah wa haaa…

Sebelum makan wa nampak harian metro atas meja .

Selalu peak hours susah nak dapat baca paper. Ramai pelanggan sambil makan sambil baca paper. Lepas baca kawan semeja dia pulak rampas.

Terkesima wa akan terlihat tajuk utama nye…

Cemburu Berdarah.. Pekerja Kilang Mati Ditikam.

Alahai brutal tajuk berita ni. Lepas …raye ni, lu tikam tikam pekerja kilang pulak ya. Lalu wa rasa kalau macam ini punye kes mesti kemarahan dia sudah sampai tahap setan dah penuh satu kepala.

Kalau lu ada kelebihan mistikal mungkin lu boleh nampak itu setan sudah betenggek atas dia punye kepala dia.

Ehhh…lu tengok gambar wa..kat bawah tu bertanduk…tapi wa baik. Itu wa saja saja buat lawak.  Wa baik. Wa nak tanye lu orang laa…terkesima tuu…makna nye ape haaa…wa macam tak sure je .. ada kah wa pakai vokabulari yang tepat? ..ekeke..

Semasa teh o wa  sampai, wa campak paper tu kat meja sebelah mana tau nanti ada orang lain lak nak baca pasal …Cemburu Berdarah.

Tapi sebelum wa mula melantak mee kari ni,…sekali lagi wa fokus kan android wa dari sudut yang teh o tu boleh visible pada tatapan mata lu orang. Wa lowered down kan lens wa  tu untill ia perpendicular to the surface of  the meja makan . Wa stable gile kan tangan wa beberape saat pastu puas hati baru wa ” klik ”.

Wa tertoleh  kat makcik mee kari tu. Wa perasan dia jugak tengah fokus  memerhatikan wa. Dia tersenyum..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

6 responses to “cemburu berdarah…

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: