cannot go back ..neh

Dah seminggu wa asik meeting berkorum kan  T. Matsunaga.

Hari ni wa dah rasa akan keletihan nye. Isu itu , isu ini silih berganti.

Dan hari ini pada penghujung meeting tu bila di sekeliling juga dah lengang, para jurutera kilang sume dah balik dia cakap…

no countremeasure , so …cannot go back neh ”.

Immedietely dia keluarkan statement tu…dan dan tu juga wa snap gambar dia. Lalu wa cakap…

” Matsunaga san lu kaki balik keje dah malam , wa kaki balik keje sebelum dah malam. Lu tau kaa ini hari mem wa mau pegi pasar malam. Weii ..mem wa lagi power dari lu tauu. Kalau mem wa tak dapat pegi pasar malam beli ikan sama jajan anak wa ..lu tau ka berape mahal countermeasure wa kena amik untuk wa jadi kembali normal semula..”

..wa cakap dalam hati laa..ekeke..wa sambung lagi,  jugak dalam hati..

”..sebelum wa meeting sama lu ni, tadi sudah berape banyak meeting wa  attend. Kalau asik meeting je bila masa wa nak buat kegheja! ”

Masa wa snap gambar dia tu, …dek kerana canggih nye handphone wa pakai sekarang dia terdengar pulak bunyi ‘kelikik’ tuu..lalu dia mendongak ..harramak mati laa,  jepun dah tangkap wa.

Terpaksa wa tunjuk gambar tu kat dia . Dia pulak ingat wa nak eksen android wa kat dia …’‘oohh good camera neh ” …kemudian dia tunjuk pulak kat wa blackberry dia.Terpaksa lah wa puji2 balik  ” ahh blackberry desu kaa ..takai desu ne ..i cannot afford neh..”

Lepas tu wa nak natural kan lagi lakonan wa tu, wa snap lah minute of meeting tu, kebetulan printer white board tu tak berfungsi. Lalu wa cakap lah  nanti wa akan edarkan  kan minit tu by email …ecewahhhh…

Lepas tu dia berdiri lalu berjalan masuk bilik dia. Wa tau dah…mesti setelah dapat maklumat  dan keputusan  dia akan  pi update dan reply email2 yang dia kena jawab.

Ketiadaan  dia dalam bilik meeting tu wa amik kesempatan. Ada dua ekor lagi mamat Quality kat situ lalu wa cakap pada mereka….

” Weii…selagi takde countermeasure ..lu orang jangan balik haaa..! ”

Wa veto kan. Tak tau lah, laku ke tak laku kuasa veto wa tu…ekekeke.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

4 responses to “cannot go back ..neh

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: