over the week…

Pada akhir2 minggu lepas wa pergi sekolah rendah anak bongsu wa…hehe ..wa collect RM 100. Di sekolah anak wa ni mereka ada buat acara penyerahan..ada ceramah. Puan Guru Besar tu pesan gunakanlah  duit tu untuk hal2 persekolahan anak sahaja. Lalu wa ajukan soalan ..dalam hati…

” cikgu saya  gunakan duit ni sebagai advance …boleh kan..? ”

…alahai weii ..naik atas pentasss wa weiii nak collect duit tu..

Kemudian  ..wa pi sekolah menengah pulak.  Harramak harum nye…wa collect RM200!!..

Dia orang ni..cam tau2 je laa..timing mat2 spannar tengah kering. Masa wa melangkah keluar dari sekolah tu expressi muka,  wa maintain kan  je buat macam biasa..duit tu mem wa dah genggam masuk dalam beg tangan dia..

Kemudian tu… mem wa suggest pi pekena cendol…dalam hati wa cakap..

 ” layan…layan.. ”

.

Tan2 Sri dan Puan2 Sri, Dato’2  dan Datin2 sekelian…..

”..weiii…sedapp cendol nii..”

Antara lemak santan  dengan manis gula merah tu….dia  ngam2 je kat tengah2.

Pada hari selasa  kelmarin ada birthday celebration untuk si Pegawai Am Rendah. Satu designation jawatan dia sindri yang bagi dalam facebook. Wa tak tangkap pulak gambar masa birthday celebration tu.

Dan  semalam ada farewell lunch untuk Rahmah….

Tuu dia Si Pegawai Am Rendah duduk kat tengah2 yang semalam nye baru je sambut birthday. Dia tengah mengira2 tu…dah tak boleh sabau

” bila nak start makan nii…”

Ketika ini ketua jabatan tengah bagi ucapan aluan2 dan selamat maju jaya …lebih kurang cam tu lah.

Advisor jabatan T. Matsunaga turut memberi kata dua…tapi dua ratus kata2 gak lah wa ingat. Selain dari itu dia ada cakap yang wajah Rahmah ada appear dalam home page/ blog  bini dia di jepun. Wa mintak URL..tak nak pulak dia bagi.

Masa dia cakap tu ..macam wa nak je sebut yg muka dia pun ada dalam blog wa…ekeke.. Tak berani wa…weiiii. Kalau dia tauuu…sure suara dia akan jadi macam ” kucing bergaduh ”.

Tadi petang kilang wa ada conduct training…mereka buat latihan bantuan kecemasan. Riuh kecoh wa dengar masa mereka berlatih seolah2 ada kemalangan betul2 berlaku…

.

Bagus nye apparatus training ..macam betul2 luka tu..hehe.

..alalalalalala….alahaiii…

Tapi moment paling wa suka minggu ni…

…ia lah ketika menemankan max yang hendak membeli motor besarr. Dia rasa nye memilih motor Kawasaki ZX8R ni…yang rega nye 71,682 hengget!!

Fuuuyoooo….kaya nye…!!

..ekekeke…hehe…hehe….dan malam ni malam jumaat….

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

4 responses to “over the week…

  • RHS17

    Salam my dearest 0R..

    Pheww what a week eh?? but m0st 0f all i l0ike da end 0f ur rep0rts 0ver da week…nice pict 0l’ chap….😀 but i think Ducatti m0nter suites him da best then h0nda :p….hikhik..

    dat 1 only makes him lo0ks lyke he’s riding th0se masked rider nyer bike jer..hikhik…🙂

    neway h0pe u hve a great weekend ahead yeah…

    wslm n regards…

    Like

    • theolrascal

      Waalaikumsallam RHS17,

      Judging from his build and good BMI proportion any type of super bike will suits him well..ekeke..just like a hero of filem tamil..get him a pair of dark glasses ..kah kah kah..

      me…i need a scrambler to scale up the broga hill ..next time around..

      good day…

      Like

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Tuan,

    Ke arah negara berkebajikan. Saya terlepas peluang ini kerana anak-anak tiada lagi sekolah rendah/menengah. Teruna dewasa.

    Seeloknya sumbangan diberi secara peringkat – selesai apabila keesokkannya pilihanraya. Bukan apa, takut penerima lupa…..

    ‘Masing-masing ada ‘pendirian peribadi’. Rahsia…rahsia.

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: