a week that was..

Weii…wa suka bulan Disember. Pada wa bulan Disember ada lah satu bulan yang cool… ia bulan yg terakhir, bulan cuti sekolah , suasana dan mood bulan Disember jadi sedikit tenang sementara kita menanti kedatangan tahun baru. Wa kahwin bulan Disember..beb ..heheh.,dan hari ni annivesarry wa…

Di kilang sepanjang minggu lepas suasana cool je. Bagaimana pun pagi Jumaat tu ada e-mail yang goes viral dalam semua inbox. Wei…lu orang tau ape…

Ada mat spanar bahagian mana dalam kilang wa tak tau sudah protes keputusan juri audition karaoke. Weiii..mereka minta juri yang lebih professional!!..weii..hahaha.

Kawan sejabatan wa  max tak boleh tahan gelak…lalu dia join sekaki kasi reply..

Lu orang mau Ramli MS jadi juri kaa…lawak laa. Kalau lu orang jadi juara lu orang ingat ada ke  komposer datang offer buat album..?

Wa baca pun hati wa jadi geli jugak , tak percaya wa rupa nye mereka serious gila..weii. Wa ingat sume pun ingat ini suka suka je..hehe. Lalu wa tumpang gak sekaki …wa reply..

cer korang bagi nama2 mereka yang ingat mereka boleh menang tapi kalah…

Sampai petang wa dan max tunggu reply …takde jawapan.

~~~~~~~~~~~~

Malam tu wa keluar ngan mem. Kami buat preparation sikit kerana esok nye wa janji nak layan desakan rascals2 wa nii ..sempena cuti sekolah. Asik dok tanye wa..

abah…cuti sekolah kita tak kemana2 ke..?

Alahai….wa layan…
.

..  selalu lah….wa jadi the only thorn among the roses..

. mem wa  ..looks cool je mula2..mana adventure nye?…dia sinis kat wa..

…sehingga lah drebar bot tu ..dia cilok kona baring kat rapids …hehe

.

.

.

…of course ,  the pendamar rascals tak lepas kan peluang buat jungle trekking..

…sambil tu wa juga snap …flora dan fauna…hehe

.

.

.

.

..weii..kalau kat Jerantut….jangan lupa haaa…nasi kukus..sedap gile weiiii…

..Letih wa weiii…memandu berjam2 ….

…tu kaki wa laa weiii..wa letak atas dashboard…

.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

8 responses to “a week that was..

  • PakMail

    Selamat Hari UlangTahun Perkahwinan saudara. Semuga bahagia dan berkekalan ke akhir ……..

    Insya’Allah. Amin……..

    Like

  • max

    Happy anniversary bro……..Semoga kekal hingga ke akhir hayat…..kalau ada rezeki tahun depan dapat lah anugerah Datuk yer? hehehe

    Like

  • RHS17

    Dearest 0R,
    ❤ A happy man is a man 0f h0nesty and sharp intelligence. S0, c0ngratulations on ur anniversary, happy man!
    G0odness of heart eclipses the genius minds as well as the incredible beauty. Happy anniversary❤

    xox0
    RHS17

    Like

    • theolrascal

      RHS17,

      Thank you for the compliments.. you lift me high up..i could fall and it will be a real fatal one you know…ekeke..

      A quote from Arthur Schopenhauer , a german philosopher … .

      ” Friends and acquaintances are the surest passport to fortune ”

      ..guess i’d better make sure .. my ‘passport’ is safe and in good hands..keh keh keh..

      ..good day RHS17..

      Like

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan.Tuan dan keluarga nampak bahagia.

    Saya teramat asyik melihat rakaman gambar tuan sekeluarga di Taman Negara – ‘Larut’ bersama alam.

    Teramat-amat asyik lagi saya melihat tuan dan keluarga berpeluang bergambar dengan Orang Asal. Mereka kelihatan ceria dan mesra dengan orang luar.

    Meleleh air mata saya kerana teringatkan ‘Upek’ saya.

    Like

    • theolrascal

      ujang kutik,

      ..terima kasih atas ucapan Tuan.

      Saya berpeluang bermesra dengan orang asal..mereka amat peramah dan mesra..saya juga di beri kesempatan menggunakan sumpit mereka..haha..

      Bagaimanapun saya masih menantikan kisah selanjut nye siri ‘ upek’ dari blog Tuan …hehe..

      Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: