wa ready dah….

Jumaat  lepas tu ada lah hari bekerja terakhir untuk tahun 2011.

Pagi tu wa muncul di kilang di sambut dengan berita yang menceriakan.

Jurutera kilang umumkan kat wa semasa wa masih lagi berjalan menuju ke cubicle wa…belum sempat duduk.

” ..bang,…gaji dah masuk…”

Petang tu …berlaku blackout...dan para jurutera kilang duduk berkumpul. Mereka tidak buat lawak tapi serious berbincang akan kemunculan pelawat yang tidak di undang…

Wa rakamkan suasana di laluan ” sacred tunnel ” ke jabatan wa sebagai kenangan hari kerja terakhir tahun 2011.

.

Lalu wa membayang bayangkan akan keadaan cabaran nye nanti bila wa kembali bekerja untuk tahun 2012.

Bagaimana harus wa hadapi dari satu, kini sudah ada dua kawasan yang ‘ berhantu ‘  dalam kawasan parlimen wa.

Selamat datang 2012. Wa ready dah…..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “wa ready dah….

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Tuan,

    Saya sekeluarga ‘menyambut’ (tidur) menjelang 2012 di rumah anak saudara di Bangi. Sesuatu yg tidak dirancang.

    Ya, dlm hidup kita disamping ‘blue print’, kita juga perlu bersedia untuk sesuatu yg tidak dijangka.

    Tahun 80–an, ada satu lagu yg menjadi fenomena – Rock Steady (Bad Company). Diantara senikata yg saya masih ingat : Walking down this rocky road……. He.he

    Like

    • theolrascal

      Tuan Ujang,

      Rock Steady..
      ..time tu semua pun mendengar nye , kalau tak……… ” tak rock ” lah .

      ..kalau masa 70’an mereka akan kata ”tak rugged ” lah pulak.. ekekeke..masa berlalu sudah haaa..

      Well…bak kata omputih…ada banyak lagi rocky2 road yang kita kena walking up…hehe.

      Hari ni cuti, esok pun cuti…ape kata kita ….” rockkkkk steadyyyy ”…dengan anak2….

      Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: