honesty…

Lepas secara rasmi nye ketua jabatan wa  umumkan perubahan kecil pada struktur organisasi jabatan, wa bertiga pi seksyen 7.   Ada staf jabatan belanja wa nasi arab!!

.

Bila …dia sebut je nasi arab terlupa abis wa akan segala kolesterol yang perlu wa kurangkan.

Bagaimana pun wa rasa perahan limau nipis itu akan neutralise kan kolesteral yang mungkin ada bersama hidangan yang dah tak boleh nak wa elak lagi ..hehe..

Lalu selain perubahan di jabatan, struktur hierarchy  keluarga wa juga turut berubah…

Maka wa repost  blog entry lama dengan sedikit pindaan…

 

 

when i was little and in school..

our teacher told us..

 ” murid murid ”..
” honesty is the best policy ”

and

she told us ..
to  always be honest…
” jujur la sentiasa walau dalam ape jua keadaan pun ”

” yes teacher..”
we understood it very well..

 

 

ekekeke..
well enough not to always be telling the truth..

wa begaduh di sekolah..

mak tanye kenape ni..

wa jawab ..
main kejar ..kejar…terjatuh..

 

mana boleh manja2

wa ni kan..macho man

 

 

while growing up as a   ‘ little rascal

life was then full of surprises..

 

 

and so..

 

 

lepas waktu sekolah

banyak la persekitaran perlu wa terokai..

 

 

time passes by..

then one day ..

 

 

i was a young man..

interest wa pun dah bertukar arah..

..are you sure …

you takde girlfriend lain nii..?

 takde ..mana ade…mana ade…takde

 

was i …?
a ” young rascal ” …back then..?

 

mana la wa tau..?

our teacher told us..
honesty is the best policy

 

remember…?

 

wa  ngerti  la akan ‘ honesty ‘ tuu..

tapi wa  enggak ngerti…’ policy’  nye..

 

i grew old ..
anak2 pun dah besar2..

 

and i became
 ” the ol’ rascal

 

.

are you sure…

you takde girlfriend kat internet ni….?

 

takde ..mana ade…mana ade…takde..

kan ke… our teacher told us…
to always ..be honest…
ye ke …kak…?

 

time passes by…

 

 

i grew older..
and i became …

 

the grand ol’ rascal

honesty is the best policy

friends and time will tell..
wether i am one..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

6 responses to “honesty…

  • Anonymous

    Kan angan2 lu lepas pencen nanti lu nak mancing full time….bla..bla..bla…. pagi lepas subuh g kedai kopi, beli surat khabar then g pasar beli ikan… then balik rumah…kekekekek… betul ke tu bang???…. atau nak jadi guard kat kilang kosong kat Pandamaran tu….fuuhhhhhhh……….

    Like

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Tuan,

    Saya cadangkan bila pencen jadi pelakun part time. Cuba tuan lihat foto sisi tuan dalam blog ini. ..tengok berkali-kali…….ada iras hero Malaya…Rosyam Nor….

    Tetapi pilihlah watak orang baik-baik….ketua kampung, imam…

    Like

  • cik ayu coklat

    Cuba memahami entry tuan kali niee…

    erkkk maaf kalau salah… tuan dah dapat cucu kee??? tahniahhh..

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: