wa balik ..England.

Cuti raya cina semua orang balik kampung.

Wa takde kampung nak balik. Lalu wa balik lah kampung mem wa.

Wa balik England.

Ini kampung mem wa kat England tu.

Dengar wa nak balik England adik2 ipar duai wa berebut nak ikut.

Kat kampung cuaca sejuk. Almaklum lah..England …weiii..

So ..tu lah  permandangan tipikal kat kg. mem wa..

Anak2 dan anak buah wa ..tak takutkan wa. Macam2 mereka request kat wa.

Wa layan…

Mereka minta nak merayau keliling kampung. Wa cakap…wa cakap omputih la…dah berada di England kan…

”..of course you can …go ahead enjoy your ride keliling the village haa…just dont be naughty ya..”

Lepas tu mereka ajak wa buat bungee jump. Hah ..bungee jump!!

Wa bagi mereka soalan cepumas….

”..how sure.. are all of you, that the rope is strong enough, and how sure are all of you that their calculation on the length of rope is correct… that requires life and death precision tauuuu…”

Mereka tak percaya wa…anyway wa guna kuasa veto …

”…lets do boating instead…then all of us can sing …row row your boat …gently down the stream…kan …kan”

Mereka betul2 membuli wa..

Mereka paksa pulak wa menunggang kuda…sambil tu suruh wa nyanyi…

” ..kuda hitam ..aduhhh…kuda hitam….”

Walaupun kuda yang wa tunggang tu berwarna coklat…

Weii…lu tengok la tu koboi tua…

”…yeeeeeeeehaaaaaaaaaaa…”

Kemudian mereka ngungkit pulak akan ..si robin hood.  Wira yang katanye merompak dari si kaya untuk di beri pada si miskin …alahai.  Archery…?

Wa layan jugak…

Kawasan archery ni dekat je…belakang umah mem wa je….

Yang kecik pun nak memanah. Tak boleh…pasal panah tu lebih tinggi dari ketinggian tubuh mereka…

Wa pujuk laa….

”…adik toksah memanah lah ye…adik cuba blowpipe ye…senjata ni pun fatal jugak tauuu..”

Seketika kemudian wa mula berkira kira…nak balik England ni bukan nye mudah. Alang alang dah berada di sini baik wa explore kawasan woods nye sekali….

Wa suruh mereka lepak bawah pokok pine sementara wa explore thru the woods..hehe..

Tapi tetiba wa ada sikit musykil lah..apasal air dia keruh la pulak macam air sungai klang?…yang wa tau salji nun di atas bukit tu dah cair….

Tak pe lah…baik wa explore further up….

Kat kampung wa tak pernah pulak wa jumpa spesis ni…ini misti spesis exclusive  tempat bercuaca sejuk aje …kot?..hehe

Wallaweiii…wa jumpa black berries..weii…

Tapi tak nak wa rasa weii…tak berani wa…kang meninggal pulak wa..

Baik wa layan …bunga bunga je…selamat…ngeeeee..

Wa balik England tak lama …dua hari je. Lepas tu wa dah menggelupur rindu kan kampung wa sendiri.

Tapi pesanan wa…

..kalau nak pergi England lagi ..belajor pandai2…tauu.

Maka wa pun drive la balik semula ke kampung wa. Kuda tua setia wa ..tidak mengecewakan.

Selamat tinggal ….England.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

19 responses to “wa balik ..England.

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: