late february – a photo journal..

Minggu lepas pada satu pagi 7am ketika menuju ke kilang di ufuk timur wa rakamkan matahari yang sedang menaik.

Sunrise…

Image

12 jam kemudian pada pukul 7pm di sebelah barat wa rakamkan pulak matahari tengah terbenam.

Sunset…

Image

Weiii…ingat lah akan kebesaran Allah SWT.

Kemudian tu di pertengahan minggu semasa pulang dari kerja wa disambut oleh dua dari tujuh ekor kucing yang ada di rumah wa. Kucing ni kekadang jadi saingan wa berebut kasih sayang.

Mem wa ada kala cakap ngan wa..” bang makanan kucing dah abis…”

Wa jawab….” makanan saya awak tak nak tanye ke?…”

Image

Kemudian tu dekat penghujung mingggu berlaku ribut. Ribut seolah twister di oklahoma tu melanda kawasan perumahan wa…

Banyak pokok yang tumbang menghempap talian letrik dan telepon. Ada juga bumbung rumah yang berterbangan. Wa bernasib baik rumah wa tidak berlaku ape2 kerosakan. Namun kehilangan talian internet juga meributkan sedikit pattern kehidupan ahli2 di rumah wa.

Kemudian pada hujung minggu wa memenuhi jemputan kenduri akikah di Paya Jaras Dalam.

Image

Di rumah itu wa perasan bunga orkid tuan rumah dari spesis yang biasa wa lihat berwarna putih dan merah jambu. Tapi yang ini berwarna kekuningan. So…wa rakamkan ..

Image

Lepas kenduri tu mem wa suggest kami melawat Kuala Lumpur. Dia kata …saja saja...

Image

Di Kuala Lumpur wa rasa dia hanye tau …Jalan Tunku Abdul Rahman. Wa tak pernah pergi New york untuk buat comparison tapi hutan batu kat bandaraya Kuala Lumpur ni hebat jugak wa rasa.

Image

Penyudah nye wa dah tauu…wa end up kat hutan kain ela…

Image

Wa tak tau kain ape mem wa beli. Aleh aleh dia muncul ngan anak wa….wa perasan ada plastik besar dia jenjet.

Image

Image

Ini benda wa tak tau apakah dia dan dimana kita mengunakan nye. Dari frame yang melekat kat dinding kedai tu wa snap arr…

Image

Kedai2 kat area ni …semua ada dua entrance , ..lu boleh masuk dari depan atau dari belakang jalan TAR. Wa pergi la belah depan….sekali tu wa dengar lagu Wonderful Tonight oleh Eric Clapton versi melayu di nyanyi kan oleh penyanyi buta yang almost dah jadi resident singer depan bangunan Globe lama tu. Terhibur gak hati wa…..

Image

Image

Konar punye konar kedai tudung mesti tak pernah miss….

Image

Kemudian tu tetiba hujan turun.

Image

Bila hujan …kerja wa lah berlari pi ambil kereta kemudian wa drive sampai depan kedai..fetch mereka.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ini photo snap yang paling wa kagum dengan diri wa….ekeke.  Ia seakan lukisan corak blurred atas kanvas.

Image

Image

Image

Image

Image

Hujan semakin lebat. Dalam kepala wa, baik wa cari mana2 pulau tempat berlindung sambil berehat.

Image

Belum sempat wa matikan enjin dan check ape2 yang patut…hmmmm, mem dengan anak2 wa dah melangkah dulu….

Tu lah cerita nye seminggu lepas….

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “late february – a photo journal..

  • PakMail

    Saudara olrascal,

    Asalkan mereka bahagia…… biar kita derita. Derita memandu di dalam hujan lebat. Derita menunggu. Dan apa sahaja.

    Berkorban apa saja
    Harta atau pun nyawa
    Itulah kasih mesera
    Sehati dan sejiwa

    (Pinjam sedikit lirik lagu Allahyarham TS P. Ramlee)

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: