commission on the status of women..

Datin Seri Rosmah Mansor pergi New York sempena mesyuarat Suruhanjaya Mengenai Status Wanita PBB…

Pada majlis makan tengahari sempena mesyuarat itu Datin Seri Rosmah duduk semeja dengan Mr. Ban Ki-Moon Setiausaha Agung Bangsa Bangsa Bersatu.

Sungguhpun Setiausaha Agung PBB itu satu jawatan tinggi dunia namun perwatakan Mr. Ban membuat kita tidak rasa janggal atau kekok untuk berbual dengan nye.

Perwatan Mr. Ban mengingatkan kita akan tokay kedai runcit yang sentiasa memahami berbagai2 karenah pelanggan tetap nye. Lebih jauh dari itu dia sentiasa ada jawapan pada segala soalan2 komplen dari pelanggan nye, dan sebagai contoh…

”….lu punye ikan ni banyak mahal la tokay…”

”…haiyaaaa…musim tengkujuh laa kakak…meleka talak tulun laut tangkap ikannn..manyak bahaya ..”

Begitu juga la akan Mr. Ban. Setelah di sapa oleh Datin Seri…

” ..how are you Mr. Ban..? ”

Lalu Mr. Ban jawab….

” haiya.. Latin Seli Losmah…baik baik…wa baik..tank you…tank you…”

Datin seri continue soalan santai…

” You datang seorang saja ke?. I didn’t see your wife around.. ”

Mr. Ban dengan sengeh2 macam dalam gambar tu jawab….

”…selupa you maaa…mali se orang sahaje..hehe..Latuk Seli talak ikut kan..? ”

Kemudian tetiba pulak Datin Seri menjadi lebih santai, dia bergurau soal…

” Mr Ban..I tanye you satu soalan ye. Sama you punye wife you takut tak?..”

Mr. Ban senyum mendengar soalan dari Datin Seri lalu dengan santai dia menjawab soalan itu dengan soalan juga…

” haiyaaa…latin wa tanye lu laa….sama you punye laki you ala takut kaaa…kita selupa maaa ? ”

Kemudian menunggu Datin Seri memberi reaksi seterusnye dia dengan penuh innocent sedikit menggaru garu kepala nye yang tidak gatal.

Sudah tidak ada soalan berikut nye kemudian.

Ini versi wa laa…alahaiii….

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “commission on the status of women..

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: