the better paymaster..?

Wa dengar berita dan baca paper hari ini…

Pekerja gomen dapat salary adjustments. Kenaikan gaji pada kadar 7% ~ 13% mengikut gred berkuatkuasa hujung march atau paling lewat april ini siap ngan COLA ada backdated lagi weiii…. Bawah ni petikan dari akhbar The Star….

PM: Civil servants’ salaries to increase by 7% to 13%

By ZUHRIN AZAM AHMAD

PUTRAJAYA: Civil servants will get a salary adjustment of between 7% and 13% under the Malaysian Remuneration System (SSM) which will be reintroduced with improvements.

Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on Thursday announced that the SSM would replace the controversial New Remuneration Scheme for civil servants (SBPA). Najib said staff in the management and professional group would enjoy a 13% adjustment in their salaries.

He said Jusa grades A, B and C officers would get a 9% adjustment while staff in Grades 2 and 3 will see a 8% hike. Grade 1 staff and the Chief Secretary to the Government would get a 7% adjustment.

Najib also announced that the Cost of Living Allowance (Cola) had been increased from RM200 to RM250 for those working in the B area, and from RM100 to RM150 for those in the C area.

The salary adjustment and new Cola rates are expected to be backdated to Jan 1.

 
Wa perasan sejak beberape tahun kebelakangan  gomen telah menjadi the better paymaster,  tidak seperti mana dulu pekerja swasta dikatakan menikmati pendapatan yang lebih tinggi dari pekerja gomen.

Jika ada pun perbezaan gaji ia tidak dapat menyaingi kemudahan yang di berikan gomen kepada pekerja nye.

Itu belum masuk aspek job security lagi ketika ekonomi meleset…hehe..

Minggu depan bila wa pi keje nanti wa nak tampal lah..newspaper cutting dari The Star tu kat notice board jabatan wa…

Harap harap nye kebanyakan  majikan termasuk mungkin majikan wa yang sedang tertekan dengan minimum wages yang akan di kuatkuasakan kelak tidak lah menganggap wa ni seorang mata duitan…..

….duit duit di mana ko duit….

..itu lirik nyanyian wa di kilang senin minggu depan nanti..

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

2 responses to “the better paymaster..?

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: