i can see clearly now….

Isnin  lalu selepas wa pulang dari Johor wa masuk kerja sebelah tengahari. Sebelum sampai ke kilang wa singgah makan tengahari di kedai zul berseorangan.

Tak tau la wa nak cakap. Wa rasa sedap betul wa makan masa tu.

Nasi sederhana banyak, wa ambil sepotong kecil ikan pari masak asam pedas dan wa tambah ekstra lauk daging goreng kunyit, lepas tu wa cedok sejemput kerabu mangga dan tidak lupa juga sesudu sambal belacan dan daun salad sebagai ulam.

Semasa wa tengah sedap sedap mengunyah tu tetiba wa tergigit cili api yang ada bersama kerabu mangga…harramak.   Tapi dek cili api tu dari potongan yang kecil maka pedas nye jadi tambah sedap!! huuaahahhaha.

Cakap pasal cili api ni,…ada satu ketika wa pi makan di kedai tom yam. Lu tau je kedai tom yam, biasa nye suasana nye, mana ada seterang macam kedai mamak bistro.

Wa antara lain order lah sayur kailan ikan masin..ewahhh. Sekali tu wa kunyah,  punye sedap kunyah , wa terkunyah cili api!!…satu bijik cili api sekali weiiii.

Punya la tergamam wa ….nak mencarut pun tak boleh dah. Nak wa capai air sejuk, wa dah order air panas…berasap lagii. Pedas weiii…agak nye cili api tu depa impot dari siam gamak nye. Pedasss….

Anyway, itu cili api di kedai makan. Wa tengah menunggu2 ‘cili api ‘ yang akan wa kunyah di kilang apabila wak meninggalkan jabatan di hujung bulan ini. Bahang kepedasan nye macam wa terasa rasa apabila terlihat gelagat nye seolah2 sedang memghitung hari.

Balik kepada cili api kedai tom yam tu tadi, setelah wa rampas air teh o ais laici mem wa baru lah…wa can see clearly now

klik…

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

8 responses to “i can see clearly now….

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: