akademi fantasia ..

Menuju puncak…

Sebaik Mawi menjuarai rancangan realiti tv Akademi Fantasia musim ke empat dulu ramai  tetiba saja mengaku mereka  juga orang jawa saperti Mawi.

Kejayaan Mawi membuatkan ramai mahu di kaitkan dengan kisah kejayaan innocent  seorang budak kampung tambahan lagi dari Felda. Mawi mewakili segolongan anak2 muda yang berimpian menjulang nama dalam dunia glamour.

Di  ‘ akademi ‘  wa juga ada seorang anak  jawa pure sehebat mawi dan kami memanggilnye  wak.  Sapertimana Mawi, Wak juga akan meninggalkan akademi demi kecemerlangan masa depan nye. Dia graduan akademi kami..hehe.

Hari ini ada lah hari terakhir nye di akademi. Rakan seperjuangan nye yang masih bermastautin di akademi mengadakan jamuan ringkas untuk meraikan sempena perpisahan dengan nye.

Wak, di kacamata wa seorang yang penyabar, di timbunkan dengan bebanan assignments yang banyak pun dia masih senyum. Dia lurus dan tidak banyak politik. Kini wa pun macam tu jugak  di beban pun wa dah tak hentak2 meja  dan mencarut lagi..ngeeeeee.

So… di bawah ini wa paparkan sedikit gambar yang wa harap akan mengembalikan nostalgia beliau kepada akademi yang beliau pernah sertai  setiap kali dia menatap nye….

Ini meja wak….belum di tentukan sapa yang akan mengambil alih cubicle ini.

Ini wak , wa tangkap bahagian kepala nye saja nak bandingkan kepala dia dengan kepala mawi. Sama dah tu.

Wak tengah buat ” handover ” pada dua orang junior yang akan jadi ”senior” bermula minggu depan.

Nanti ‘ mawi ‘ dah takde ..lu orang jangan buat2 blur pulak haaa..wa sunat lu orang nanti..

Ini pinggan wa…sebelum makan wa rakam dulu…dah tu , wa kan dah jadi part time blogger..

Dan di bawah ini wa pertontonkan bakat wak yang telah kami gilap selama dia di akademi kami…

 

Selamat Maju Jaya..mawi……ehh..wak.

Sama sama kita menuju puncak haa…

klik

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: