album hari sabtu jabatan wa..

Hari sabtu yang wa kata wa ada keduri tu para jurutera kilang jabatan wa pi mancing.

Wa suruh postpone depa tak nak.  Takpe…

Budak melayu je reti nak tunjuk sign ‘ peace ‘ tuu. Anak cina mana dia reti…dia sengeh je.

Takpe lah lagi pun dia tu dah level  ‘apek ‘..

Mereka pi mancing di pelantar Telok gong.

Di belakang tu adalah jambatan yang menjadi penghubung antara tanah besar dan Pulau Indah. Di sebelah kiri itu pula adalah kompleks baru Jabatan Laut.

Begini lah keadaan nye kat atas pelantar mancing tu.

Wa dengor ada surprise kat dapur tu..

Weiii…lu orang menggoreng ayam  kat atas laut!!

Itu pasal la tak dapat ikan. Nelayan pi laut bawak bekal nasi putih dengan ikan masin je.

Dah lah tu ikan kat bawah tu  lu umpankan cacing. Kat atas lu orang melantak ayam goreng.

Mana ada Law …weiiii..

Tu..padan lah dapat ikan pun jenis yang tak boleh makan punye..ikan buntal.

Kalau nak jugak makan, menyiang ikan ini jangan tersilap. Kalau tersilap maka tak tersilap lagi lu boleh meninggal dunia tauu.

Jepun giler je makan ikan nii. Orang Malaysia boleh bagi free je.

Huhu ..badan apek tu boleh naikan adrenalin orang ke lu ingat? …ngaku ada six packed lagi tu…huuuuaaaaaaaahahaha..

ehhh…wakkk pun ada jugak haa..hehe

Kalau dapat ikan yang boleh di makan pun tu lah besor nye. Sebijik macam dia jugak…huuuaaaaahahahahaha..

Weiiiii..takde  lagi besor  ke yang lu boleh tunjuk ..hehe.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: