kerang bulu…?

Wa akan bawak trolley ni  setiap kali  wa pasti mem wa akan jadi frenzy semasa di pasar.

Kalau wa tak heret trolley ni bermakna akan putus la jari wa menjenjet segala macam yang mem wa beli. Demi nak menyelamatkan jari2 wa dan demi kesinambungan mengetuk ngetuk keyboard komputer.

Kalau wa protes segala macam yang dia beli, silap silap wa boleh bergaduh pulak laki bini depan khalayak ramai di pasar tu nanti. Kemudian itu kalau sukarelawan Pertahanan Awam yang leraikan pergaduhan laki bini, ok lah lagi tapi mana tahu ada blogger sesat di sekitar masa tu, naya lah wa kalau kalau dia merakam video dan kemudian upload kat YouTube dan blog. Hendak mengelak dari malu, mau wa tak pergi kerja lagi dah ..ekekeke

Anyway gambar trolley ni wa rakamkan di pasar pagi pekan Pandamaran, Port Klang,  sehari sebelun raya tempoh hari. Ketika wa membelek semula gambar yang wa snap, wa perasan macam cute pulak  trolley wa ni, so wa upload  lah kat blog.

Lu tengok jari jemari wa tu …kan dalam keadaan selamat je.

Ketika lalu depan gerai menjual kerang, mem tanye lah pendapat wa samada nak buat rendang kerang atau tidak.   Wa macam biasa lah kalau tak berape pasti pada keinginan wa sendiri wa jawab  ” nak buat ok tak buat pun ok “. Makna nye dia lah kena decide...ekeke.

Kemudian di gerai kerang itu, wa perasan  selain dari yang jenis biasa biasa ada pulak terpamir lagi jenis yang luar biasa. Bersaiz jauh lebih besar dan berkulit lebih gelap.  Wa tunjuk kat mem dan dia kata tak pernah makan pun walaupun pernah perasan di jual.

Wa tanye pada si penjual tu …ni kerang ape ni bang..

Dia jawab ringkas je .. kerang bulu. Aahh.. kerang bulu!? hehe. Kemudian wa macam dah pandai je laa explain kat mem yang ini kerang liar . Macam ayam, ..ada ayam hutan. Bila wa explain tu, mem wa akan  pecaya je lah, sebab dia berasal dari Kuala Lumpur dan wa kan lahir di Jeram daerah Kuala Selangor…ekeke

Bagaimanapun wa belum bersedia nak mencuba nye lagi. Mungkin lain kali kalau ada lagi di jual wa akan beli buat umpan mancing dulu kot…heheh.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

8 responses to “kerang bulu…?

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: