tiga tahun sudah..

Semalam wa terima notis ucapan ulangtahun dari wordpress.com ...
.
.
Happy Anniversary!

You registered on WordPress.com 3 years ago!

Thanks for flying with us. Keep up the good blogging!

.

.

Ucapan dari wordpress diatas itu wa  jawab dalam hati .. tenkiu tenkiu.

Sapertimana WordPress mengucapkan terima kasih nye wa juga ingin mengucapkan perkara yang sama  kepada mereka yang membaca blog the ol’ rascal wa ini.

Mentadbir blog the ol’ rascal ni adakala nye membuat wa dah perasan  macam wa syok sendiri. Syok pasal membayangkan apa saja yang wa tulis  boleh di baca oleh sesiapa saja di seluruh dunia. Tak kira jika yang muncul itu tersesat sebenarnye. Kalau CNN boleh, Al jazeera boleh.. hehe wa pun boleh. Apa yang wa tulis  dengan ape yang mereka tulis itu cerita lain.. ..huuahahaha.

Tapi ada gak kala nye wa berasa semacam dilema dan konflik di jiwa bila benda benda yang nak wa blogkan tu wa rasa macam bertentangan dengan keperibadian dan dari  apa yang  diri wa di kenali secara peribadi.

Contoh nye bila wa buat pilihan akan  penggunaan gantinama ‘ wa ‘ dan ‘ lu ‘ itu. Bila wa  terkenangkan  umur yang semakin meningkat rasa nye macam tak kena gaya la pulak.. ahahahaha.

Namun  kemudian wa cool  kan diri wa bahawa asal nye memang wa nak blog ini berkarektor saperti karektor katun yang ageless ..ekeke. Rasa nye sudah tentu boleh begitu jika selama ini wa tidak pernah memaparkan imej2 diri wa. Pada lain perkataan orang tidak mengenali siapa wa.

Kemudian tu wa cakap dalam hati..aiseyman what the heck.. pelawat bukan sampai ratus ratus ribu pun dan wa kembali kepada dunia syok sindri wa..hehe.

Selamat Tahun Baru 2013.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

4 responses to “tiga tahun sudah..

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Mungkin dari 3 tahun itu, 2 tahun kita telah bersahabat secara maya. Saya masih ingat di antara catatan awal blog saya yang saudara mungkin singgah secara tidak sengaja (ketika itu) ialah cerita mengenai anak lelaki sulung saya pergi temuduga dan pakai tie ketika menaiki bas.

    Saya juga tidak menyangka persahabatan kita kekal hingga hari ini.

    Semoga sauadara dan keluarga selamat dan dilindungi Allah.

    Like

    • theolrascal

      ujang kutik,

      Ya, saya masih ingat blog entri sdr yang itu.ahahaha. Bagaimanapun sebenarnye pada tahun pertama saya berdaftar dengan wordpress saya tidak lah sebegitu aktif lagi.

      Laman blog telah menjadi menjadi jambatan silaturrahim antara blogger.
      Semoga sdr terus seronok menulis ‘ujang kutik’ sapertimana saya amat seronok membaca nye.

      Semoga kita semua di berkati Allah swt.

      Like

  • Cinta Menora (@CintaMenora)

    alahai OR, biarlah orang nak kata lu syok sendiri ke, yang penting lu happy, sepertimana wa pun happy baca blog lu. wa pun kadang2 rasa macam ageless gak, walaupun wa akui, lu sudah selayaknya wa panggil “pakcik” …. huhu. teruskan menulis, pakcik OR …

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: