new zealand..

Lu orang pernah pergi New Zealand?

Belum pernah? ..alahaiii kesian nye..ekeke.

Well… wa baru saja kembali dari sana.

Photo

Negeri orang putih ni lu paham je lah kan ..permandangan nye. Breathtaking weii.

Lembu lembu mereka  ni kan, weiii.. pun comel comel tak macam lembu lembu kita..ekeke.

Suhu nye sejuk dan nyaman.  So, wa ambil lah kesempatan menghayati dan merakamkan nye. Almaklumlah lah dah pergi negeri orang putih..ecececehhh.

Tapi kan..ada gak yang wa rasa tak berbaloi…

Lu tengok lah para rascals wa ni. Kalau lah wa bawak mereka pi Europe…ecewahhh..

Takde beza nye pun dengan kalau wa bawak mereka pi Kuala Tahan..dok asik ngadap handphone je. Mintak top up selalu  suruh call tak pernah ada credit.

New Zealand selain kelebihan permandangan nye yang indah juga terkenal dengan extreme sport  Bungy Jump.

Wa cabar mereka buat bungy jump. Mereka sambut cabaran wa so, kami pun menuju  lah kat pelantar nye di mana lompatan itu diadakan.

Nampak nye ini  saja lah yang termampu dek para pendamar rascals wa lakukan.

Jumping atas pelantar!! ..alahaii.

Kalau ada orang masuk meminang wa mintak hantaran  tiga ke atau empat puluh ribu ringgit seorang. Bukan saja Europe …wa boleh round the world in eighty days weiii..

 

p/s. Al-fatihah buat wira wira yang telah terkorban demi mempertahankan kedaulatan negara kita.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

5 responses to “new zealand..

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    ‘Orang kata’ New Zealand itu sesuai untuk pengunjung yang sukakan suasana ‘country’…tidak banyak bangunan tinggi.

    Mungkin kalau saya berpeluang ke sana saya tidak akan bawa anak-anak jika pengalaman berkelah di Ulu Bendul,N.Sembilan menjadi ukuran. Mereka tidak berapa ceria dengan suasana sedemikian.

    Like

    • theolrascal

      ujang kutik,

      Mungkin kalau ke korea mereka akan teruja.
      Sekarang ni kan..trend k-pop..ahahaha..

      Anyway..new zealand dalam negara kita ini pun dah cukup teruja buat diri saya ni.

      Like

      • cintamenora

        anak2 saya pun sama juga. mereka tak appreciate “alam”. sedih rasanya bila saya excited bercerita tentang keindahan alam semulajadi sepanjang perjalanan di dalam kereta dan bila jenguk ke belakang, anak2 semuanya sedang mendengar lagu dengan telinga bersumbat earplug sambil mata terpejam …

        Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: