parlimen pengerang P157.

Selepas subuh pagi sabtu lepas wa bertandang ke  Johor mengiring  pernikahan anak buah wa ke  Felda Papan Timur dalam kawasan Parlimen Pengerang P157 .

Sebelum zohor kami dah sampai di Tanjung Balau dan selepas asar kami  bertolak pula ke kampung  Felda Papan Timur untuk acara pernikahan.

Di pendekan cerita acara pernikahan itu telah berlangsung dengan lancar.

Setelah segala nye selesai di rumah pengantin perempuan kami pun pulang semula ke penginapan di  Pelangi Tanjung Balau Resorts dan hanya menunggu untuk acara terakhir ia itu persandingan pada esok nye.

Wa drive terus ke pantai. Giliran kami la pulak buat sesi photoshoot..heheh. Wa lah jadi hero..serupa pengantin wei..ekeke.

Esok nye sementara mereka melayan sarapan pagi wa rayau rayau lah di kawasan persekitaran.

Dalam gambar di bawah ni, yang pakai kopiah tuu ..bapa mertua ku...ngeeeee.

Sambil berjalan menuju arah pantai wa rakam lah permandangan matahari yang sudah pun terbit agak tinggi.

Di pantai wa perasan ada orang sedang menjinjing kotak bekas ikan . Wa pun pergi lah dekat dekat..

Wa tanye salah seorang dari mereka macamana mereka tangkap ikan ikan merah ni samada mereka menjaring nye. Mereka jawab …pancing.

Lepas tu mereka curahkan pulak ikan ikan tu atas lantai ..audit!!

Selain ikan merah yang kasar kasar terdapat juga kerapu dan ikan mayong.

Rupa nye mereka ni adalah para pemancing dari Singapura. Melihatkan hasil tangkapan mereka ini, tak jadi lah wa nak bawak cerita akan trip memancing wa di Sg. Langat  pada dua minggu lepas. Wa tak semena mena jadi humble.

Ini anak2 keluarga pengunjung yang datang bercuti. Dia suruh anak dia posing sambil pegang seekor ikan besar…

 ..haa ..baru nampak macam korang yang tangkap  ikan ni..  

Kanak kanak ni sed

ang ngadap lensa kamera bapa mereka. Wa tumpang senyum  melihat gelagat yang penuh keceriaan keluarga bahagia ini.

Wa pun snap lah juga akan peristiwa ini..haha.

Wa snap sana sini,  baru wa perasan ada bayangan wa sendiri pada gambar atas ni. Yang  menonjol nye pada bayang ini ..tuu..topi ol’ rascal yang wa pakai..ngeee.

.

Kemudian selepas Zohor kami iring semula pengantin lelaki kami ke acara persandingan.

Cuaca panak terik weii.. Wa rasa suhu mahu mencecah 41 degree celcius. Rasa nye berdenyut kepala wa lepas kena kari kambing.

Kelepak kelapak kelepung kelepung…

Melihat ahli ahli kompang nye wa saspek mungkin baru baru ini PM Malaysia ada buat lawatan ke kawasan ini..hehe.

Apa ke benda nye lu panggil benda tu..gong ke rebana ke ..ape. Takde sapa larat memikul agak nye. So..Sorang tolak motor dan lagi sorang lagi mengetuk.

Meriah meriah, ada tarian zapin…

Dan wa lihat suasana nye penuh warna warni.. sangat colourful wei..

Doa wa agar kedua mempelai akan berbahagia hingga ke anak cucu cicit dan piut.

.

Dek cuaca terlalu panas wa dan biras wa cari lah tempat cool sikit .. kami jumpa tempat berteduh di bawah pokok manggis yang rendang dan lebat daun nye.

Nyamannn…

… menantu hantu..ekeke.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

6 responses to “parlimen pengerang P157.

  • cinta menora

    OR,

    1) wa nak ucapkan tahniah sebab tulisan2 lu selalu buat wa happy dan enjoy, sampai wa rasa macam wa pun ada sama dalam pengembaraan lu ini.

    2) lagi satu, wa ada musykil … anak2 lu semuanya 6 orang ke 8 orang? apa2pun, tahniah sekali lagi sebab berjaya meramaikan rakyat malaysia.

    3) lu punya menantu hantu tu, wa tengok ada iras2 rupa lu juga, gaya pun ada serupa pak mertua hantu. tahniah juga wa ucapkan sebab lu berjaya meng”clon”kan hantu2 menjadi seperti lu … hahahaha

    4) last but not least, dalam banyak2 ikan tu, err … ikan cencaru takde ke? larikkkkk

    Like

    • theolrascal

      cinta menora,

      1) Terima kasih atas compliments. As much as you have enjoyed reading i too have enjoyed writting it.

      2) Anak lelaki wa dua orang dan anak pompuan 6 orang. Bagaimanapun anak lelaki kedua wa telah kembali ke rahmatullah pada tahun 2007. Kalau nak ramaikan lagi rakyat malaysia wa perlu cawangan baru kerana yang ada dah tutup kedai…ekeke.

      3) Menantu hantu yang sedang wa train kat atas tu …manja manja kucing..ngeee.

      4) Ini statement..”pukul anak sindir menantu hantu ” …untuk dinrias, pakar ikan cencaru. Buat masa ini dia sedang dalam pengembaran kehidupan peribadinye. Dia tengah berkira untuk membuat keputusan besar dalam hidup nye.

      cheers …

      Like

      • cinta menora

        statement no.2 ni wa tak tahan baca … tapi kalau nak minta tolong, wa boleh carikan. cuma wa kena slow talk dengan mem lu dulu laa sebab dia pun kena bagi spek ciri2 madu yg dia suka … kan kan …

        dinrias pun sudah pencen ke? adusss tak sangka wa berkawan dengan orang2 tua … hahahaha

        Like

  • matt

    Cinta Menora,da lagi ke citer pasal ikan cencaru ni…..wa ingat dh close case…..hehehe

    Apapun keputusan dinrias, wa tetap akan sokong & doakan yg terbaik utk dia….
    btw wa still rumaja lagi lah CM…….x semua kawan2 u kat sini warga emas…….ahaksss…..

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: