maxwell..

Petang itu wa gandakan usaha membedek lensa kamera untuk wa rakamkan gambar bunga raya di bawah ini, eksklusif untuk Malaysia  ..ohh tanah air ku.

So wa nak ucapkan Selamat Hari Malaysia juga pada lu orang semua.

Jangan lah ada antara lu orang cadangkan bunga lain pula sebagai bunga rasmi kebangasaan negara kita. Nanti panjang cerita, letih kepala otak wa.

Weii.. petang itu, wa berkesempatan menikmati keindahan matahari terbenam dari puncak Bukit Larut.

Nun di bawah sana terbentang permandangan Bandar Warisan Taiping.

Dan di kejauhan  sana  pula dimana matahari semakin membenamkan diri melepasi garisan laut terletak nya pekan Kuala Sepetang. Pekan mee udang Mak Jah  …ekeke.

Kemudian wa explore Bukit Larut.  Sudi lah apa kira nya lu orang nikmati keindahan Bukit Larut yang cuba wa paparkan … alahaii.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Last sekali…

.. ecececehhh.

About the ol' rascal

Once , a lead student of Kelas Malam. View all posts by the ol' rascal

4 responses to “maxwell..

  • ujang kutik

    Sdr theolrascal,

    Kerana pernah sampai di K.Sepetang waktu malam, bagaimanakah agaknya Kuala Sepetang dan Warung Mak Jah (yang tidak dibuka) itu……

    Like

  • theolrascal

    ujang kutik,

    Itu lah nak jadi cerita..
    Saya sampai di Warung Mee Udang Mak Jah itu pada pukul 11 pagi hari Isnin 16 sept.. Tidak ada seorang pelanggan pun di warung pada ketika itu.

    Namun saya terus masuk dan kebetulan ada pekerja nya dan saya tanya sama mereka warung di buka atau tidak. Pekerja nya kata memang dibuka untuk berniaga cuma ketika itu mereka masih menunggu pengesahan bekalan udang. Biasa nya waktu itu memang sudah di penuhi pelanggan.

    So, saya cakap dengan pekerja tu saya pergi pusing pusing pekan sementara menunggu mereka confirm kan udang ada atau tidak. Lepas setengah jam saya kembali dan bertanya, mereka masih belum dapat pengesahan.

    Lalu saya terus saja pergi warung di depan sikit lebih kurang jarak 50~70 meter. Nama warung itu Warung Mee Udang Anak Mak Jah” ..pulak. Tanpa berlengah terus order dan makan. Setelah selesai saya pun masuk kereta berpatah balik untuk pulang. Saya lihat Warung Mak Jah di penuhi pelanggan yang sedang makan… huuuuaaaaahahaha.

    Mee udang yang saya makan tu kelihatan sebijik macam dalam gambar yang dipaparkan di blog ujang kutik saudara. Saya pulak tidak mengambil gambar di situ. Rasa nya kita makan di warung yang sama.

    Alahaii… kita nak kena repeat lagi, ke Kuala Sepetang ni..?

    Like

  • Cinta Menora (@CintaMenora)

    olrascal,

    lu sudah semakin pro dengan kamera haa … nice shot, pak cik!!

    Like

comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: